SATU MARE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DEȘEULUI ELECTRIC

Iată mai jos programul campaniei:

În intervalul 05 octombrie – 05 noiembrie 2023, săptămână de săptămână, de luni până vineri, va funcționa SERVICIUL PERMANENT DE COLECTARE a deșeurilor electrice grele și voluminoase care vor fi preluate gratuit de la domiciliu sau sediu de firmă / instituție pe baza unei programări plasate prin:

>> Apel la 0744781781 sau TEL VERDE 0800 444 800 de luni – vineri, între orele 9-17

>> Sau completare formular de comand 24/7 accesând https://thegreenproject.ro/comanda sau https://colecteaza.ro/…/reciclare-deseuri-electrice…/

 

Pentru toți cetățenii care vor răspunde apelului nostru de a se debasara responsabil de deșeurilor electrice se va organiza și o tombolă cu premii

>> 3 x vouchere de 100 lei pentru achiziții în magazinele Practic Electrocasnice ale SatAn Impex

>> 1 x Aspirator

>> 3 x Bormașină

>> 3 x Mixer cu bol

>> 3 x Prăjitor de pâine 

>> 3 x Blender vertical

 

Premiile in electrocasnice sunt puse la dispoziție de OIREP Eco Positive.

 

Extragerea câștigătorilor va avea loc VINERI, 3 NOIEMBRIE 2023, la ora 12:00 la centrul de colectare DEEE din Satu Mare și va fi postată pe pagina de facebook:  https://www.facebook.com/TheGreenProject.ro

 

You can recycle anything with a plug, battery or cable! Poți recicla orice se bagă în priză sau funcționează cu baterii! Campanie organizată de operatorul autorizat The Green Project, susținută de OIREP Eco Positive și de parteneriul local SatAn Impex.

#reciclareaincepecutine #ewasteday

 

Ce înseamnă DEEE?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate. Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii. Ziua internațională a deșeului electric servește drept platformă pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la problema deșeurilor electrice, promovând colectarea, gestionarea si reciclarea responsabilă a acestora. Anul trecut, 194 de organizații din 72 de țări de pe 6 continente diferite s-au înregistrat ca participanți, multe alte entități care au marcat ziua cu activități, știri și campanii online. Printre aceștia suntem și noi.

 

Tema ediției din acest an You can recycle anything with a plug, battery or cable! aduce la lumină deșeurile electrice “invizibile”, mici, din fiecare locuință sau birou, care adesea nu sunt recunoscute și nu sunt reciclate corespunzător. Aparatele mici trec neobservate datorită naturii sau aspectului lor, ceea ce determină consumatorii să treacă cu vederea potențialul lor reciclabil.

 

Ziua internațională a deșeului electric este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

 

#ewasteday #reciclareaincepecutine

Thanks for sharing!

3

Satu Mare – Ziua Internațională a Deșeului Electric

Have a project for us?
Let's discuss it!