BAIA MARE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DEȘEULUI ELECTRIC
Sărbătoarea băimărenilor Eco Responsabili

Campanie organizată de Municipiul Baia Mare împreună cu operatorul The Green Projectparticipant oficial #IEWD2023 https://weee-forum.org/iewd-about/

 

Iată mai jos programul campaniei:

 

În intervalul 01 octombrie – 01 noiembrie 2023, săptămână de săptămână, de luni până vineri, va funcționa SERVICIUL PERMANENT DE COLECTARE a deșeurilor electrice grele și voluminoase care vor fi preluate gratuit de la domiciliu sau sediu de firmă/instituție pe baza unei programări plasate prin:

 

 

Comandă

 

Sâmbătă, 14 OCTOMBRIE, între orele 10.00-15.00, pe lângă colectarea de la domiciliu, cetățenii pot aduce aparatele electrice vechi, defecte și la #ECOBOX-urile amplasate deja in pietele agroalimentare din Cluj-Napoca:

 

 

 

Sâmbătă, 14 OCTOMBRIE, între orele 10.00-15.00, pe lângă colectarea de la domiciliu, cetățenii pot aduce aparatele electrice vechi, defecte și la punctele de colectare amplasate în următoarele locații din Baia Mare:

>> În parcul de la FRN

>> Pe platoul din Piața Revoluției

>> Intersecția Bdul Republicii cu strada Lupului

 

Pentru toți cetățenii care vor răspunde apelului nostru de a se debasara responsabil de deșeurilor electrice se va organiza și o tombolă cu premii

>> 2 x bilete pentru 2 pers la spectacolele Teatrului Municipal Baia Mare 

>> 1 x Aspirator 

>> 3 x Bormașină

>> 3 x Mixer cu bol

>> 3 x Prăjitor de pâine 

>> 3 x Blender vertical

 

Premiile in electrocasnice sunt puse la dispoziție de OIREP Eco Positive. 

Extragerea câștigătorilor va avea loc VINERI, 3 NOIEMBRIE 2023, la ora 12:00 la centrul de colectare DEEE din Baia Mare și va fi transmisă în direct pe pagina de facebook:  https://www.facebook.com/TheGreenProject.ro

 

Campania este susținută de OIREP Eco Positive și de partenerii locali: ADI Deșeuri Maramureș, Garda de Mediu Maramureș Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș și Camera de Comert si Industrie Maramures.

 

Ce înseamnă DEEE?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate. Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii.

 

Ziua internațională a deșeului electric servește drept platformă pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la problema deșeurilor electrice, promovând colectarea, gestionarea si reciclarea responsabilă a acestora. Anul trecut, 194 de organizații din 72 de țări de pe 6 continente diferite s-au înregistrat ca participanți, multe alte entități care au marcat ziua cu activități, știri și campanii online. Printre aceștia suntem și noi. Tema ediției din acest an You can recycle anything with a plug, battery or cable! aduce la lumină deșeurile electrice “invizibile”, mici, din fiecare locuință sau birou, care adesea nu sunt recunoscute și nu sunt reciclate corespunzător. Aparatele mici trec neobservate datorită naturii sau aspectului lor, ceea ce determină consumatorii să treacă cu vederea potențialul lor reciclabil.

 

Ziua internațională a deșeului electric este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

 

#ewasteday #reciclareaincepecutine

Thanks for sharing!

1

Baia Mare – Ziua Internațională a Deșeului Electric

Have a project for us?
Let's discuss it!