DESPRE NOI

SOLUȚII COMPLETE DE COLECTARE, RECICLARE ȘI MANAGEMENT DEEE

Cine suntem

O companie pornită din necesitate, alimentată de pasiune și grija pentru mediu.

Am fost printre primii din România care s-au ocupat de colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. În 2008, pe vremea când țara noastră nu avea încă obligativitatea de a colecta selctiv aceste deșeuri, am început să organizăm caravane prin țară, împreună cu Umbrela Verde .

În 2011 a fost creat cadrul legal și în consecință responsabilitatea de colectare, raportare și reciclare corecte ale acestor deșeuri. Împreună cu Asociația RoRec am strâns mii de tone de DEEE de-a lungul anilor, am implementat sute, sau poate chiar mii de campanii, am avut zeci de voluntari alături de noi și am schimbat idei împământenite despre ce ar însemna aceste deșeuri.

Acest proiect este posibil din pasiune pentru mediu, din credința că putem învăța să gestionăm corect această resursă în primul rând pentru binele și sănătatea noastră și din dorința de a lăsa în urma noastră ogoare, păduri și fânețe, și nu gropi de gunoi.

Servicii

Pentru persoane fizice

Colectare gratuită de la domicliu pentru comenzi de minim 30 kg.

Pentru companii

Preluare gratuită a deșeurilor de la companii și institții, în baza unui proces verbal de casare.

Pentru retaileri

Infrastructură pentru degajarea periodică a stocurilor, în baza unui contract semnat în prealabil.

Pentru autoritățile locale

Colectarea de la populație și companii a deșeurilor, în baza unui protocol de colaborare și raportarea cantităților către Agenția pentru Protecția Mediului. în vederea atingerii targetului de colectare al fiecărui UAT.

Ce facem mai exact?

Eticheta DEEE

Aceasta este eticheta DEEE și o veți întâlni pe toate echipamente electrice și electronice vândute în spațiul economic European și, deci, și pe toate echipamentele electrice și electrocasnice de acasă. Această etichetă atenționează consumatorul că obiectul, în momentul în care ajunge să fie scos din uz, nu trebuie să ajungă la gunoi împreună cu gunoiul menajer, ci trebuie să ajungă într-o unitate acreditată, care să se ocupe de reciclarea corectă a acestora. 

Acesta este obiectivul și sarcina noastră, să reușim să ducem cât mai multe astfel de deșeuri la reciclatorii autorizați. Noi preluăm GRATUIT deșeurile direct din gospodăria sau de la sediul companiei voastre, în timp ce voi scăpați de stresul “debarasării”.

Rata de reciclare DEEE în România în 2012
4.5%
Rata de reciclare DEEE in România în 2017
25%
Rata de reciclare DEEE impusă României începând cu 2021
65%
Rate de reciclare DEEE în Croația în 2017
81.3%
Parteneri
colectare deseuri electrice cluj
colectare deseuri electrice cluj
colectare deseuri electrice cluj
colectare deseuri electrice cluj
colectare deseuri electrice cluj
Organizația Colectivă Eco Positive
Asociația Română pentru Reciclare RoRec
Camera de Comerț și industrie Maramureș
MMAP-ANPM-APM Maramureș
Garda de Mediu Maramureș
Vrei să te implici?

0745 420 076

Luni - Vineri 09:00 - 18:00

office@thegreenproject.ro