Activități practice și creative în Săptămâna Verde, la GreenUp my school 15 martie 2023.

The Green Project (TGP) invită profesorii din județele Maramureș, Cluj, Satu Mare și Sălaj să participe la proiectul de educație de mediu GreenUp my school. Proiectul reprezintă o opțiune de conectare a elevilor cu natura, în Săptămâna Verde, într-un context de învățare interactiv și practic. Profesorii vor beneficia de resurse educative și îndrumare pentru activități la clasă și în comunitate. Echipele performante vor fi premiate atât pentru cantitățile de deșeuri colectate selectiv cât și pentru creațiile prin care vor promova acest gest responsabil.

 
GreenUp my school se va derula până pe 26 mai 2023 și reunește două subiecte climatice de mare actualitate: gestionarea responsabilă a deșeurilor și rolul acesteia în conservarea biodiversității.

„Proiectul își propune să ajute elevii să înțeleagă importanța colectării selective a deșeurilor electrice pentru protejarea unor ecosisteme care riscă altfel să fie grav afectate. Continuăm experința de 10 ani pe care o avem în lucrul cu școlile cu acest nou proiect dedicat comunității locale. Cuvântul-cheie este acesta: comunitate. Am creat un context în care tinerii, dascălii, autoritățile, firmele, organizațiile non-profit să colaboreze pentru ca, prin educație, să generăm o schimbare de mentalitate și comportament în ceea ce privește colectarea și reciclarea responsabilă și eficientă”
colectare deseuri electrice cluj
Adrian Solomeș
manager general TGP – The Green Project

Proiectul GreenUp my school este o initiativa TGP – The Green Project susținută de Deputatul de Maramureș Brian Cristian. Se desfășoară în parteneriat cu Asociația Volens, ADIGIDM – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere în județul Maramureș, cu sprijinul OIREP ECO POSITIVE, SISCOBAT SRL și Apiland. Parteneri locali sunt Garda de Mediu Maramureș, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș și Agenția pentru Protecția Mediului Cluj.

„Proiectul educațional GreenUp my school ajută copiii să devină mai responsabili cu natura și să contribuie la perpetuarea obiceiurilor bune. Colectarea selectivă este un mod simplu și eficient de a proteja lumea în care trăim. Consider că, în condițiile în care județul nostru întâmpină dificultăți în a asigura protecția mediului, e de datoria fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă, să contribuie la o schimbare, prin comportamentul său. Sper ca inițiativele de educație să se extindă și să se înmulțească pentru ca, în curând, să ajungem să trăim în armonie cu ecosistemul care ne înconjoară, fără să îl mai distrugem."
Brian Cristian
Deputat de Maramureș

Asociația Volens, partenerul educațional al proiectului, oferă profesorilor materiale – prezentări, jocuri, provocări, idei de activități. Fiecare echipă înscrisă își va stabili ZIUA VERDE – o zi dedicată efectiv colectării selective a deșeurilor electrice în școală.

„Punem la dispoziția profesorilor care se vor înscrie în GreenUp my school expertiza și resursele perfecționate în cadrul programului național de educație climatică Patrula de Reciclare. Vom sprijini dascălii să ofere elevilor o experiență completă de învățare și acțiune climatică, inclusiv prin organizarea Zilei Verzi. Va fi cadrul ideal al comunicării cu părinții, vecinii, membri ai comunității despre reciclare și alte ecomaniere - obiceiurile responsabile față de mediul înconjurător. Elevii își consolidează astfel cunoștințele și își dezvoltă abilitățile de comunicare, prezentare și lucru în echipă. Le urăm succes tuturor profesorilor și elevilor”
Alexandra Arnăutu
vicepreședinte al Asociației Volens

Concursul va premia echipele cele mai performante la 3 secțiuni:

Cele mai mari cantități de deșeuri electrice colectate (cele trei premii vor fi oferite de OIREP ECO POSITIVE și ADIGIDM);

Cea mai mare cantitate de baterii și acumulatori portabili colectată (premiu oferit de SISCOBAT SRL);
Cele mai bune creații text&imagine pe tematica proiectului (premii oferite de APILAND și TGP).
 
Profesorii din unitățile școlare din județele Maramureș, Cluj, Satu Mare și Sălaj își pot înscrie echipele (15-25 copii) până pe 20 martie 2023. Dacă sunt deja membri în programul național Patrula de Reciclare, trebuie doar să trimită un email cu subiectul „GreenUp my school” la adresa office@patruladereciclare.ro menționându-și numele, unitatea școlară, localitatea și județul. Daca nu sunt în Patrula de Reciclare, este nevoie ca, mai întâi, să se înscrie aici și, apoi, să trimită email-ul cu informațiile precizate la office@patruladereciclare.ro

Regulamentul poate fi consultat aici.

 
Contact: Alexandra Arnăutu, Vicepreședinte Asociația Volens

0756 026 919


alexandra.arnautu@asociatiavolens.ro 
www.patruladereciclare.ro
www.thegreenproject.ro
Facebook/patruladereciclare
YouTube/user/PatruladeReciclare

Thanks for sharing!

Header GreenUP my School (1)

Comunicat de presă – GreenUP my school

Have a project for us?
Let's discuss it!