CLUJ-NAPOCA – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DEȘEULUI ELECTRIC

Campanie organizată de Municipiul Cluj-Napoca împreună cu operatorul The Green Project, participant oficial IEWD 2023: https://weee-forum.org/iewd-about/ 

 

Iată mai jos programul campaniei:

În intervalul 01 octombrie – 01 noiembrie 2023, săptămână de săptămână, de luni până vineri, va funcționa SERVICIUL PERMANENT DE COLECTARE a deșeurilor electrice grele și voluminoase care vor fi preluate gratuit de la domiciliu sau sediu de firmă / instituție pe baza unei programări plasate prin:

 

 

Comandă

 

Sâmbătă, 14 OCTOMBRIE, între orele 10.00-15.00, pe lângă colectarea de la domiciliu, cetățenii pot aduce aparatele electrice vechi, defecte și la #ECOBOX-urile amplasate deja in pietele agroalimentare din Cluj-Napoca:

 

 

 

Campania este susținută de OIREP Eco Positive și de partenerul local Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj.

 

Ce înseamnă DEEE?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate. Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii. Ziua internațională a Deșeului Electric servește drept platformă pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la problema deșeurilor electrice, promovând colectarea, gestionarea si reciclarea responsabilă a acestora. Anul trecut, 194 de organizații din 72 de țări de pe 6 continente diferite s-au înregistrat ca participanți, multe alte entități care au marcat ziua cu activități, știri și campanii online. Printre aceștia suntem și noi.

 

Tema ediției din acest an You can recycle anything with a plug, battery or cable! aduce la lumină deșeurile electrice “invizibile”, mici, din fiecare locuință sau birou, care adesea nu sunt recunoscute și nu sunt reciclate corespunzător. Aparatele mici trec neobservate datorită naturii sau aspectului lor, ceea ce determină consumatorii să treacă cu vederea potențialul lor reciclabil.

 

Ziua Internațională a Deșeului Electric este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

 

#ewasteday #reciclareaincepecutine

Thanks for sharing!

2

Cluj-Napoca – Ziua Internațională a Deșeului Electric 2023

Have a project for us?
Let's discuss it!