Deschidem sezonul la premii!
Am început cu premiile la concursul regional #GreenUpmySchool, inițiat de The Green Project și la care Asociația Volens este partener.
Tocmai am aflat câștigătorii secțiunii „Cele mai creative soluții de informare a comunității” și vi-i spunem și vouă.
Dintre mai mulți elevi și echipe finaliste, care s-au calificat la tragerea la sorți, norocoșii au fost:
• Dragoș Popa, elev al dnei prof. Dana Maria Mitroi, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Turda (județ Cluj)
• Echipa formată din elevii Matei Mălan, Maria Puşcaş, Anastasia Seica, Georgiana Ungur, coordonați de dnele prof. Dorina Piscoi și Corina Smerea, la Școala Gimnazială Negreni (județ Cluj)
• George Rusu și Răzvan Bocan, elevii dnei prof. Lucretia Presecan, la Școala Gimnazială „Mircea Luca” din Băișoara (județ Cluj)
Premiile sunt acordate de The Green Project și ApiLand
Daaaaar :), avem și 3 mențiuni –surpriză din partea Asociației Volens, pentru câțiva dintre finaliștii care, deși nu au avut norocul să fie aleși la tombolă, au creat mesaje și materiale remarcabile. Este vorba de:
• Teodora Thomas – prof. Walter Cristina Sanda, Colegiul de Arte Baia Mare (județ Maramureș)
• Echipa prof. Dana Maria Mitroi, Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Turda (județ Cluj)
• Echipa dnei prof. Dorina Piscoi, Școala Gimnazială Negreni (județ Cluj)
Felicităm toți participanții și finaliștii! Îi veți afla, curând, pe site-ul patruladereciclare.ro
Oricum, premierile proiectelor și concursurilor pe care le-am lansat în anul școlar 2023-2024 abia încep. Țineți aproape, mai avem mulți copii și profesori cu reușite excepționale de sărbătorit!
Dragoș Popa, elev al dnei prof. Dana Maria Mitroi, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Turda
Matei Mălan, Maria Puşcaş, Anastasia Seica, Georgiana Ungur, coordonați de dnele prof. Dorina Piscoi și Corina Smerea, la Școala Gimnazială Negreni
POVESTEA UNUI RECICLEAN
Bună! Sunt o ființă misterioasă…însă, dacă descâlcești ghicitoarea mea, numele mi-l vei afla! E ușor, nu te stresa! 😊
Alfabetul îl cunosc,
Este scris puțin pe dos,
Literele încurcate,
Poți să le ghicești pe toate!
Mă deschid ca o clapetă,
Într-o „lume” cam complexă!
Conexiune dacă am,
Pot deschide câte-un „geam”.
Pe Google dacă navighezi,
Informații noi găsești!
Răspunsuri la întrebări,
Imagini și prezentări.
La teme dacă te-ncurci,
Cu un click tu le descurci!
Cine sunt eu oare?
Hai, răsăpunde la-ntrebare!
Cu siguranță ai ghicit… sunt un laptop învechit, cam batrân și nins de ani! Însă, pentru început, vreau să vă spun povestea vieții mele.
Eram așezat pe raftul unui magazin căruia îi spuneam „acasă”. Aveam musafiri zi de zi! Însă, într-o zi, am primit un musafir mult mai curios decât de obicei.
Câți inch are?
Ce windows are?
Câți GB memorie RAM are?
După ce s-au lămurit cu privire la sănătatea mea, la performanțele mele, m-au „adoptat” și am descoperit noua mea „casă”. Am fost așezat pe raftul biroului în camera unui copil năzdrăvan. De atunci nu am mai reușit să mă odihnesc! De dimineață până seara târziu, nu reușeam să mă odihnesc deloc, memoria îmi era plină, nu îmi mai aminteam nimic, deoarece stocam foarte multe jocuri și aplicații.
Vremea a trecut, eu am îmbătrânit, copilul cel năzdrăvan a devenit un IT-ist desăvârșit, care a avut nevoie de un laptop mai tânăr și mai performant.
Eu am ajuns într-un dulap prăfuit. Am stat mult timp acolo singur și neglijat, până când, o echipă de recicleani au bătut la ușa „casei mele”.
Am fost reciclat și, din laptopul cel vechi și bătrân, am ajuns să trăiesc din nou, donându-mi piesele unor laptopuri aflate în service, dar nu atât de bătrâne ca mine.
Vă îndemn, dragi cititori, să procedați așa ca mine! Dacă aveți deșeuri electrice vechi, uitate pe un raft prăfuit, să le donați Patrulei de Reciclare, făcând posibilă o viață mult mai îndelungată pe Pământ, iubind natura cu frumusețile ei! ☺