colectare deseuri electrice cluj

Campania Ajută-ne să ajutăm

EATON ELECTRO PRODUCTIE – BUȘAG, împreună cu TGP – The Green Project SRL și Organizația Colectivă Eco Positive S.A., organizează în perioada 27 septembrie – 15 octombrie o campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, susținând în același timp o cauza socială.

O familie nevoiașă va beneficia de fiecare kg colectat. Aparatele vechi sau defecte colectate în cadrul proiectului vor fi transformate în cupoane valorice cu care această familie va putea să-și facă cumpărăturile necesare unui trai mai bun.

La finalul proiectului familia va primi și un aparat electrocasnic nou – un cuptor cu microunde.

Cauza ecologică

Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor unei comunități. Așa cum gunoiul menajer nu este
păstrat în casă, nici echipamentele electrice vechi sau stricate nu trebuie depozitate în gospodărie ori aruncate
la întâmplare. Ele trebuie colectate și reciclare corect din rațiuni ce țin de protecția mediului înconjurător, de
riscul pe care îl prezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice, din păcate, ajung în continuare într-o proporție foarte mare la groapa de gunoi sau în alte circuite care nu asigură tratarea și eliminarea corectă a acestora.

În consecință, se întâmplă două lucruri: 

1. poluarea mediului în care trăim, care pe termen lung are efecte devastatoare asupra sănătății și calității vieții noatre, și 

2. pierderea unei resurse de materii prime, având în vedere că aproximativ 70% din deșeurile electrice pot fi reciclate și reintroduse în fluxul de producție.

Deși în România există legi în vigoare în acest sens, o proporție mică din populație este la curent cu reglementările în acest sens sau ține cont de acestea. De exemplu, este puțin cunoscut faptul că toate obiectele care au prezente pe ele sau pe ambalaje simbolul cu o pubela tăiată trebuie reciclate și este ilegal să fie aruncate la ghenă.

EATON Bușag casează toate deșeurile de echipamente electrice și electronice pe care le deține, respectând legislația în vigoare și asigurând în acest fel scoaterea corectă din uz a acestor echipamente.

colectare deseuri electrice cluj
colectare deseuri electrice cluj

Cauza socială

EATON Bușag a demarat această campanie atât pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor și soluțiilor actuale legate de protejarea mediului, cât și pentru a contribui cu un mic ajutor unei familii nevoiașe, care se confruntă cu dificultăți majore de a-și asigura un trai de zi cu zi.

Încurajăm angajații EATON, colaboratorii, clienți și furnizori, și orice altă persoană care dorește să contribuie, să facă o “curățenie de toamnă” în case, birouri și sedii. Vă garantăm că în oricare dintre ele veți găsi macăr un aparat vechi, defect, de care nu mai aveți nevoie, o lustră sau o veioză stricată, un calculator, cabluri, becuri sau baterii. 

Împreună cu partenerii noștri vom transforma fiecare kg strâns în tichete valorice, pe care la finalul campaniei le vom da familiei în cauză, împreună cu un cuptor cu microunde nou-nouț, oferit de Eco Positive.

Perioada de desfășurare

27 SEPTEMBRIE – 15 OCTOMBRIE

Ce înseamnă mai exact DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice)

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate.

Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii.

Iată și câteva exemple:

Cum poți ajuta

Foarte simplu! Tot ce trebuie să faci este să trimiți la reciclat deșeurile electrice și electronice. Pentru a simplifica procesul, 

> obiectele de mici dimensiuni, pe care le poți lua cu tine, le poți aduce la sediul EATON din Bușag, pe strada 112 , nr. 42 , Maramureș sau

> obiectele de mari dimensiuni le ridicăm gratuit de la domiciliu/sediu. Pentru programare, te rugăm să suni la 0756 036 205 sau să completezi formularul de mai jos:

Formular de comandă pentru obiecte de mari dimensiuni

O campanie:

colectare deseuri electrice cluj

Eaton Electro Productie este una dintre cele mai mari companii specializate în producția componentelor și tablourilor electrice de înaltă calitate pentru diverse echipamente destinate pieței EMEA (Europene, Middle East și Africa), cu o prezență de 20 de ani în Maramureș. Compania americană de care aparține Eaton Bușag are o experiență de peste 100 de ani în furnizarea de soluții în acest domeniu, ajutându-i pe clienți să gestioneze în mod eficient energia electrică, hidraulică și mecanică. Eaton deține poziția de lider global în sectorul electric.

Parteneri ECO:

colectare deseuri electrice cluj
colectare deseuri electrice cluj

TGP – THE GREEN PROJECT – o companie care se ocupă în primul rând de colectarea deșeurilor de  echipamente electrice și electronice (DEEE) de la populației și instituții, în vederea reciclării corecte a acestora. Dezvoltăm și implementăm programe de educare pe tema reciclării și de la mic la mare, de la o simplă baterie până la cele mai mari și mai voluminoase echipamente frigorifice, contribuim la îmbunătățirea calității vieții a comunității în care trăim, cu o experienta de peste 10 ani in colectare si managementul deseurilor.

ECO POSITIVE – o organizație colectivă care oferă cele mai avansate soluții tehnice și operaționale pentru atingerea obiectivelor prevăzute în legislația privind deșeurile de echipamente electrice și electronice. Eco Positive se implică activ în acțiuni de informare și conștientizare a publicului larg privind importanța gestionării corecte a DEEE-urilor. Campaniile de conștientizare sunt în general construite sub forma de campanii de colectare a DEEE-urilor, pe principiul învățării obiceiurilor de debarasare responsabilă și de colectare selectivă a DEEE-urilor.

Parteneri principali EATON:

colectare deseuri electrice cluj
colectare deseuri electrice cluj

Parteneri EATON care s-au alăturat proiectului: